26/09/2017

KaiCell Fibersin biojalostamon YVA toimeksianto Pöyrylle

KaiCell Fibers Oy aloittaa ympäristövaikutusten arvioinnin (YVA) Paltamon hankkeen osalta ja on valinnut konsultiksi Pöyryn.

”Tämä on jatkumoa vahvistamaan KaiCell Fibersin matkaa kohti investointipäätöstä. Olemme hyvillään voidessamme tiivistää yhteistyötä maailman johtavan metsäteollisuuden osaajan Pöyryn kanssa. Heidän avulla olemme rakentamassa KaiCellista vastuullista toimijaa suomalaisen kuitupuun jalostukselle. Nyt solmittu sopimus kattaa YVA- ja lupaprosessien läpiviennin” kertoo toimitusjohtaja Jukka Kantola. Hän myös lisää ”Verkostomme biotaloudessa ja metsäteollisuudessa ovat hyvällä mallilla. Hanke etenee suunnitelmallisesti ja olemme nimenneet tekniseksi johtajaksi DI Vesa Mikkosen johtamaan YVA-prosessia meidän osalta. Vesalla on pitkä kokemus selluteollisuuden eri tehtävistä. ”

”KaiCell Fibersin biojalostamoprojekti on hieno esimerkki biotalouden tuomista liiketoimintamahdollisuuksista. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tuoda projektiin sekä kansainvälisen sellu- ja biotuoteteosaamisemme että paikallisen YVA-osaamiseemme. Osaamisemme digitalisaatioratkaisuissa sekä turvallisuudessa tulevat mahdollistamaan asiakkaillemme huippuluokan laitosten toteutuksen”, sanoo Pöyryn Johan Ehrnrooth, johtaja, paperi- ja selluteollisuus.

KaiCell Fibers on Paltamoon, Kainuuseen sijoittuva biojalostamohanke, joka jalostaa Kainuun kuituvarantoja uusiin ja olemassa oleviin biotuotesovelluksiin. Hankkeessa on vahva osaaminen metsäbiotalouden eri osa-alueista. Ympäristövaikutusten arviointi avaa tien lupahakemusprosessiin.